Välkomna till Nybro Emmaboda Fågelklubb.

Information om föreningen finns i fliken Förening och om du vill diskutera, fråga om föreningen eller fåglar går det bra i Obsboken eller i forumet.
Forumet måste man dock registrera sig på innan.
Föreningen har också en egen Facebooksgrupp för dess medlemmar som du finner om du söker på föreningsnamnet på Facebook

På grund av den nya lagen om skydd av personuppgifter har en ny flik lagts till där vi beskriver hur dina användaruppgifter hanteras av hemsidan.

Publicerat i Okategoriserade | 3 kommentarer

Lör 8 feb Öländska hamnar

Vi besöker några isfria ställen och hoppas på bl.a. alfågel och salskrake. Samling vid Vissefjärda kyrka 08.35 och i Nybro 08.45 för att mötas på parkeringen före Svinö 09.15. Åter kring lunch. Ulf Edberg är ledare. Föranmälan senast 6/2.

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Mån 27 jan Bildkväll i Emmaboda

Frank Andersson från Eriksmåla visar bilder från Svalbard. Vi håller till i Folkets hus i Emmaboda och börjar vid 19.00. Efter bildvisningen bjuder klubben på fika. Samåkning från Preem på Storgatan i Nybro vid 18.30. Välkomna!

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Sön 12 jan Strömstarederby

Vi delar upp oss och letar strömstarar över hela vårt område, sen jämför vi vilken kommun som har hittat flest. Torgny Berntsson (070-53 50 864) tar emot anmälningar och delar upp lokalerna i Emmaboda. Ulf Edberg (0481-159 23) tar emot anmälningar och delar upp lokalerna i Nybro. Man får börja räkna när man vill, men 08.00 brukar vara ett bra riktmärke. Anmälan senast 10/1

Publicerat i Okategoriserade | Kommentarer inaktiverade för Sön 12 jan Strömstarederby

Mån 9 dec Bildkväll i Nybro

Frank Andersson från Eriksmåla visar bilder från Svalbard. Vi håller till i Nybro scoutstuga vid Flyebodammen och börjar vid 19.00. Efter bildvisningen bjuder klubben på fika. Samåkning från Runes på Stenvägen i Emmaboda vid 18.30. Välkomna!

Publicerat i Okategoriserade | Kommentarer inaktiverade för Mån 9 dec Bildkväll i Nybro

Lör 16 nov Åsnen

En gammal klassiker vid det här laget, men sedan förra året har Åsnen hunnit att bli nationalpark. Vi börjar traditionsenligt i Urshult och far över Sirkön via Kläcklingen och Bjurkärr till Torne.

Vid Skatelövsfjorden kan det vara bra med fågel som ses från Sjöbytornet. Målarter är havsörn och större skrakflockar. Avslutning vid Djurle och Lidhemssjön innan vi far hemåt. Är det ljust när vi når Kalmar län igen så spanar vi lite vid sjön

Flaken.

Samling i Nybro 06.30 och vid Tvillinggrindarna, Långasjö, 07.15. Åter på e.m. Ledare är Torgny Berntsson (070-53 50 864). Föranmälan senast 14/11.

Publicerat i Okategoriserade | Kommentarer inaktiverade för Lör 16 nov Åsnen

2 – 3 nov Smålandstävling

Tävlingen mellan Smålands alla fågelklubbar i Allhelgonahelgen har nu blivit en riktig klassiker. Varje klubb håller till inom sitt eget verksamhetsområde, i vårt fall är det Emmaboda och Nybro kommuner.

Alla skådar på egen hand och efter egen förmåga, tid och intresse. Start 00.00 på lördagen och slut vid 24.00 på söndagen. Sen rapporterar man in sitt resultat senast måndagen 4/11 kl. 18.00, helst till Artportalen, men obsboken på www.nefk.nu funkar också liksom till nybroemmabodafk@yahoo.se. Vi ska försöka att få ihop minst 73 arter så vi slår vårt genomsnitt med 11 %. Då har vi chans att vinna ”Bästa klubbinsats”. Får vi ihop 2 arter till så slår vi vårt gamla rekord på 74 arter.

Publicerat i Okategoriserade | Kommentarer inaktiverade för 2 – 3 nov Smålandstävling

Lör 19 okt Ottenby

Klassisk exkursion i vecka 42 med alla fåglar och skådare på södra Öland. Både artlistan och dagen brukar bli långa. Tänk på att ta med tillräckligt med fika.
Samling vid kyrkan i Vissefjärda 06.50 och i Nybro 07.00 för att mötas på parkeringen före Svinö 07.30. Åter någon gång under eftermiddag/kväll. Ledare är Torgny Berntsson (070-53 50 864). Föranmälan senast 17 oktober.

Publicerat i Okategoriserade | 3 kommentarer

Sön 6 okt EuroBirdwatch19

Fågelklubben deltager som vanligt med två aktiviteter i det här internationella eventet som räknar flyttande fåglar på sydsträck.

Det är numera en gammal tradition.

Samling 08.00 både på Storemaden i Skäveryd och på Hermanstorpsvägen vid kyrkstallarna i Madesjö. Torgny Berntsson är ledare för Emmabodagänget och Ulf Edberg leder Nybroskådarna. Slut ca 13.00. Ingen föranmälan.

Publicerat i Okategoriserade | 1 kommentar

Sön 22 sep Torhamns udde

Observera att det har skett en datum-ändring sedan förra numret av Fågelbladet. Det är alltså söndagen som gäller.

Nu är det hela 3 år sedan vi var i Torhamn på hösten. 2017 var det skjutövning och vi fick byta till Ottenby och 2018 var det höstens största oväder och inställt. Det borde ha skapat ett sug efter den här eminenta lokalen som kan vara näst intill oslagbar vid rätt väder. Om vädret är med oss kan det bli hemresa via Kristianopel.

Samling i Nybro 05.20 och vid kyrkan i Vissefjärda 06.00. Åter på eftermiddagen. Ledare är Torgny Berntsson (070-53 50 864). Föranmälan senast 20 september.

Publicerat i Okategoriserade | Kommentarer inaktiverade för Sön 22 sep Torhamns udde

Lör 24 aug Södre sjö

Klassisk lokal med fågeltorn i Svartshult väster om Älghult. Samling i Emmaboda 06.00 och i Nybro 06.30. Åter kring lunch. Ledare är Ulf Edberg. Ingen föranmälan.

Publicerat i Okategoriserade | Kommentarer inaktiverade för Lör 24 aug Södre sjö