Program

Här ligger Sommarens program

Tors 30 maj Ödevata

Som vanligt har vi ett stånd på fiskemässan på Första metaredagen

Lör 8 juni Ölandstur

Vi tar oss i lagom takt ner längs södra Ölands västkust och besöker lokaler som Kulltorpsdammen nedanför Gynge, Risinge hamn, dammarna väster om Kastlösa och Grönhögen innan vi når Ottenby och Norra Lunden. Där brukar härmsångare vara en vanlig art. Vi hoppas även på halsbandsflugsnappare, mindre flugsnappare och sommargylling. Sen tar vi oss till Södra Lunden och Södra udden. Hemfärden går längs ostkusten till Stenåsa.

Samling i Vissefjärda 05.00 och i Nybro vid 05.10 för att sammanstråla på P-platsen före Svinö vid 05.45. Åter ganska sent.

Ledare är Torgny Berntsson (070-535 08 64). Föranmälan senast 6 juni.

Tor 13 juni Nattexkursion

I år börjar vi vid Alsjösjön och hoppas bl.a. på vattenrall. Sen kör vi till Källebäck där det brukar finnas nattskärra. Kanske hör vi någon näktergal eller något annat i S:t Sigfrid. Samling i Emmaboda vid 20.00 och i Nybro 20.15 för att mötas vid Gula skolan i Alsjöholm vid 20.30. Slut runt midnatt. Ledare är Ulf Edberg. Ingen föranmälan.

SOMMARLOV

Lör 27 juli Bergkvara/Hagbyhamn

Har vi prickat in rätt datum i år? Följ med och se efter. I Bergkvara kan vi kanske få syn på någon mindre vanlig tärna och vid Hagbyhamn hoppas vi på många arter av sydsträckande vadare i sommardräkt.

Samling samtidigt vid 06.00 både i Nybro och i Vissefjärda för att mötas vid Tempo i Bergkvara 06.45. Åter kring lunch. Ledare är Torgny Berntsson (070-535 08 64). Föranmälan senast 25 juli.

Tor 1 aug Sista anmälningsdag för resan till Bohuslän 10/10

Läs mer om resan på s. 24.

Lör 10 aug Revsudden/Rafshagen

Nu är sydsträcket igång på allvar. I augusti sträcker bl.a. vadare, tärnor, fjällabb, bivråk och fiskgjuse. Samling i Emmaboda 06.00 och i Nybro 06.30. Åter kring lunch. Ledare är Ulf Edberg. Ingen föranmälan.

Lör 24 aug Södre sjö

Klassisk lokal med fågeltorn i Svartshult väster om Älghult. Samling i Emmaboda 06.00 och i Nybro 06.30. Åter kring lunch. Ledare är Ulf Edberg. Ingen föranmälan.

Lör 7 sep Getasjön och Skärsjön

Femtonde gången. Getasjön är en vassrik breddning av Lyckebyån. Vid vattenverket finns dammar och granskog. I Lidahult finns det hästhagar och hässlen. Skärsjön är en stenrik källsjö. Artlistan brukar stanna på 35 – 40 arter. Alltid något oväntat. Samling i Emmaboda 07.00 och i Nybro 06.50 för att mötas vid Getasjön 07.20. Åter ca 12. Ledare är Torgny Berntsson. Ingen föranmälan.

Vi samåker till alla utflykter.
Observera sista anmälningsdag samt att minst 3 personer anmäler sig annars riskerar exkursionen att ställas in.
Samlingsplatser är Mekonomen på Fågelvägen i Nybro samt Runes på stenvägen i Emmaboda.
Medtag fika och kläder efter vädret.
På våra exkursioner är ersättningen 20kr/mil som delas av alla, även föraren.

I samarbete med Studiefrämjandetstudie